dyslexie-onder-de-knie

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Testimoniums

Ouder van jongen van 10 jaar (in het Engels)  icon  (Klik pijl om video te kijken).

Cian (10 jaar) - County Carlow, Ierland icon (Klik pijl om video te kijken)

Mijn spellen is enorm verbeterd – ik kan lange woorden vooruit en achteruit spellen. Tijdens het autorijden vroeg mama of papa me om verschillende woorden die we dagelijks gebruiken, te spellen. Deze techniek is ook handig als ik aan het leren ben. Als ik me een beroemd iemand moet herinneren bij bijvoorbeeld geschiedenis, of een componist, dan gebruikte ik deze techniek ook. Ik was de enige die ‘Mozart’ kon spellen tijdens de muziekles vorige week! Neasa - Middleton, County Cork, Ierland

Gillian heeft het programma zoals voorgeschreven uitgevoerd. Ze is briljant!! Ze heeft veel meer zelfvertrouwen, op school en ook daarbuiten. Lezen is nu één van haar favouriete bezigheden. Ze zei laatst ‘dat ze de plaatjes voor haar ogen kan zien dansen terwijl ze aan het lezen is’. Haar schoolresultaten zijn zo enorm verbeterd, ze straalt van zelfvertrouwen.

G. Power – Navan, Ierland

Op de leeftijd van 24 was ik tot de conclusie gekomen dat een slecht geheugen, slechte spelling en het slecht kunnen begrijpen van wat ik gelezen had, altijd mijn ‘Achillespees’ zouden blijven bij verder studeren. Terwijl ik wel kalm hardop in de klas kon voorlezen, vond ik het beantwoorden van vragen over de tekst ongelooflijk moeilijk. Ik kon me echt niet herinneren wat ik net gelezen had.... Nu gaat het fantastisch met spellen en gelukkig is iets lezen nu de moeite waard want ik kan het gemakkelijk onthouden. Ik heb een paar prachtige boeken gelezen waarover mijn vrienden het altijd hadden, en door kranten en tijdschriften te lezen kan ik bijhouden wat er in de wereld gebeurt. Oprecht bedankt.

K. Young, 24 jaar – Schotland

Vandaag was ik bij zijn (Pauls) ouderavond. Hij is in alle vakken verbeterd, maar zijn Juf Engels was zo onder de indruk dat ze vroeg wat ik met hem gedaan had. Ze had een gedicht aan de klas gegeven en daar moesten de leerlingen een film van maken, vanuit de filmregisseur gezien. Ze was zo onder de indruk dat ze Pauls werk naar de dichter gestuurd heeft! Ze zei ook dat ze nooit meer de spelling van een woord voor een tweede keer hoeft te corrigeren..... Dank je dat je een verlegen jongen met laag zelfvertrouwen veranderd hebt in een welbespraakte, zelfverzekerde man.

Over P. Daly, 17 jaar, County Offaly, Ierland

We hebben de mentale oefeningen gedurende de 28 voorgeschreven dagen ijverig gedaan, met buitengewone resultaten. Je kunt je misschien herinneren dat Maeve de meeste moeilijkheden had met haar rekenen. Door de aanbevolen strategie te gebruiken kon Maeve voor de eerste keer, zoals je voorspeld had, haar tafels opzeggen. Haar klasgenoten dachten dat ze de tafels van het plafond las. De verbetering blijkt ook tijdens de wekelijkse speltoetsen, waar ze, sinds haar trainingsdag,19 of 20 van de 20 goed heeft. Het allerbelangrijkste is dat Maeve leren nu makkelijker vindt en geniet van haar pas ontdekte succes als leerling.

M. Tackney Virginia, County Cavan - Ierland

Stephen heeft enorme vooruitgang geboekt..... hij kan zich veel beter concentreren en kan veel langer lezen, terwijl voorheen z’n hoofd tolde als hij las. Zijn schoonschrijven is enorm verbeterd, heel netjes nu. Zijn coördinatie is veel beter. Hij wordt elke week uitgekozen voor voetbal, terwijl hij voorheen moeite had om in het team te komen.

S. Collins, County Cork - Ierland

Al snel na het begin van het programma zag ik veranderingen. Ze houdt nu van lezen en om haar voor haarzelf te zien lezen en te zien lachen om wat ze leest, is echt prachtig. Haar spelling is uitmuntend.... haar zelfvertrouwen is beter en haar angstaanvallen zijn weg. Heel erg bedankt. Het harde werk dat jij en je team hebben verricht voor kinderen met dyslexie is fantastisch. Jullie hebben onze kinderen eindelijk een stem gegeven en deskundigen op onderwijsgebied luisteren eindelijk naar wat jullie te zeggen hebben! Ik wil iedere ouder aanmoedigen om het dyslexia@bay programma te volgen. Het programma heeft Aines leven veranderd, en dat van mij ook. Ik heb een zelfverzekerde jonge dochter, die voor prachtige dingen bestemd is.

Moeder van Aine (11 jaar)

Mijn hele leven lang heb ik me geschaamd voor m’n lees- en spelvaardigheden. Na het programma van 28 dagen kan ik woorden als ‘cosmopolitan’, economie’, en ‘paracetamol’ spellen. Nog maar een paar weken geleden waren zulke woorden onmogelijk voor mij.

Sandra (36 jaar)

Al vanaf het begin van z’n school klaagde Patrick over hoofdpijn, buikpijn en misselijkheid. In de afgelopen weken, na het programma voltooid te hebben, kan hij nu gemakkelijk lezen, zonder hoofdpijn te krijgen of zich misselijk te voelen. Hij kan gedichten leren, duidelijke notities maken en informatie oppikken en, nog belangrijker, die informatie onthouden. Zijn wiskundeleraar complimenteerde hem voor z’n recente enorme verbeteringen, en gaf hem een 10. Heel erg bedankt.

Moeder van Patrick (16 jaar)

Al binnen de eerste week zagen we een enorme verbetering in z’n handschrift. Zijn leerkracht zei dat z’n gedrag ook verbeterd is. Hij let beter op en is minder druk. Ze gelooft zelfs dat z’n lezen veel vloeiender gaat. Tijdens de eerste twee weken kon ik duidelijk zien dat Eoin de woorden visualiseerde en hij maakte geen fouten in z’n speltoetsen. Ik heb ook verbetering gezien in zijn houding tegenover huiswerk. Hij is nu veel zelfverzekerder dat hij het zelf kan en roept me liever pas als hij me nodig heeft.

Moeder van Eoin (9 jaar)

Ik ben fantastisch vooruitgegaan in m’n lezen, schrijven en spellen. Ik vond de methode prachtig... het gaf me het zelfvertrouwen er helemaal voor te gaan en niets en niemand in de weg te laten staan.... en ik vergeet m’n gymkleren en kluissleutel niet meer!

Kevin (13 jaar)

Ik heb een artikel over Joshua uit onze lokale krant bijgesloten. Het was een speciale dag voor mij en m’n familie, en voor hem, om deze speciale prijs voor lezen te krijgen, met een boekenbon van €20, te besteden in een plaatselijke boekenwinkel. We waren allemaal zo trots op hem. Zonder jou en alle begeleiding, zou hij nu niet zo gelukkig en vrolijk zijn en kunnen lezen.

Moeder van Joshua (7 jaar)

Voordat we aan het programme begonnen kon Alan een simpel verhaaltje niet volgen. Hij moest zich zo concentreren op de woorden dat hij het moeilijk vond om de lijn in het verhaal te volgen. Nu leest hij vloeiend en hij kan zelfs de ondertiteling voor doven en slechthorende op de TV lezen. Zijn lezen is vooruitgegaan, van dat van een klein kind dat de woorden verklankt, tot het niveau van lezen van iemand die er helemaal geen moeite mee heeft. Wat nog het fijnst is, is dat hij lezen nu leuk vindt en dat het geen karwei meer is zoals voorheen. Hij doet het heel goed op school en z’n spellen is gigantisch verbeterd.

Moeder van Alan (13 jaar)

Kevin verliet jouw kantoor ‘op vleugels’– hij had net ontdekt dat hij een genie was.... het was veel meer dan ‘de woorden’ die je hem gaf. Zijn zelfvertrouwen is verbazingwekkend, niet alleen over woorden en spelling enz, maar overal. Hij is uit z’n schulp gekropen, thuis, op school en op het sportveld. Kevins lezen is verbeterd, hij slaat geen regels meer over, hij leest vloeiender met meer expressie en leest nu boeken die geschikter zijn voor zijn leeftijd. In de laatste dagen heb ik hem alleen laten lezen en heb verbaasd gestaan dat hij twintig of dertig minuten later nog leest.... al met al is het een prachtige ervaring geweest voor ons beiden, en daarvoor zijn we heel dankbaar.

Moeder van Kevin (12 jaar)

Toen hij voor het eerst naar je toeging had hij grote moeite met lezen en spellen. Hij heeft enorme vooruitgang geboekt op deze gebieden sinds hij het programme afgerond heeft..... Dit heeft enorm effect gehad op z’n zelfvertrouwen. Hij had grote moeite met verklanken en overwint dit nu door zijn, nu buitengewoon verbeterde, geheugen te gebruiken.

Moeder van Alan (8 jaar)

Zijn lerares is zeer tevreden over zijn verbeteringen en gelooft dat, als hij zo door gaat, gemakkelijk groep 8 kan doen. Ze heeft het er niet meer over dat hij steeds rondkijkt.... ik denk dat hij in alle opzichten gelukkiger is en hij is niet meer bang voor woorden. Heel hartelijk bedankt.

Moeder van Callum (11 jaar)

In z’n laatste speltoets had Cian 18 van de 18 goed, wat prachtig was; hij was zo blij. Cians lezen is enorm verbeterd. Het is een genoegen om hem een hele bladzijde te horen voorlezen waarbij hij alle woorden kent. Hij vindt het veel fijner om naar school te gaan. Hartelijk dank voor al je hulp.

Moeder van Cian (10 jaar)

We willen je graag bedanken, ten eerste omdat je Karen geholpen hebt haar spel- en woordherkenmoeilijkheden te overwinnen, en ten tweede dat je ons op een nieuwe manier van leren gewezen hebt. Ze heeft meegedaan aan een paar ‘provincie evenementen’ en is de eerste leerling die goud gewonnen heeft voor haar school. Ze is nu zeer geïnteresseerd in Sonia O’Sullivan en haar nieuwe leermethode, ze heeft over Sonia’s carrière gelezen, van het begin tot nu. Deze informatie kan ze zich goed herinneren – vandaar dat deze methode van leren en details onthouden zeker zeer succesvol is voor Karen. 

Ouders van Karen (12 jaar)