dyslexie-onder-de-knie

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Training voor Ouders
Voordat de dyslexia@bay™ / dyslexie-onder-de-knie training wordt ingepland, wordt aan de ouder(s)/verzorger(s) gevraagd een aantal vragen te beantwoorden over het leerprofiel van het kind. Deze vragen kunnen onder ‘signalen en symptomen’ gevonden worden. Na het beantwoorden van de vragen kunnen ze per email aan de trainer toegestuurd worden, of per telefoon besproken.

Gedurendede dyslexia@bay™ / dyslexie-onder-de-knie trainingsdag zijn de ouder(s)/verzorger(s) ten alle tijde aanwezig. Tijdens de fase waarin de symptomen gediagnostiseerd worden, kijkt de ouder toe terwijl de dyslexia@bay™ / dyslexie-onder-de-knie trainer de onderliggende oorzaken van de leermoeilijkheden van het kind vaststelt. De problemen worden aan de ouders zodanig uitgelegd dat de ouders helemaal begrijpen wat voor moeilijkheden hun kind ervaren heeft.

De dyslexia@bay™ / dyslexie-onder-de-knie trainer zal dan met het kind een aantal mentale vaardigheden oefenen die bedoeld zijn om de leerling gemakkelijker en efficiënter te leren leren. Bijvoorbeeld, als een leerling moeite heeft met oogscannen (het volgen van de woorden met de ogen), dan worden er oefeningen gedaan om deze problemen te verlichten. Als een leerling moeite heeft met fonetisch verwerken tijdens het spellen of de leerling kan de spelling van zojuist geleerde woorden niet onthouden, dan worden oefeningen gegeven die een nieuwe strategie aanreiken om te spellen. Als een leerling het moeilijk vindt om te onthouden wat hij/zij heeft gelezen, zijn er speciale oefeningen om begrijpend lezen gemakkelijker te maken. Dus, met andere woorden, al gedurende de trainingsdag zal de leerling enorme vooruitgang zien in zijn vaardigheid om te leren, en te onthouden!

De ouders zien hoe de mentale oefeningen gedaan moeten worden en zijn getuige van de onmiddellijke verbetering bij hun kind. Ze kunnen met eigen ogen zien hoezeer hun kind baat heeft bij de oefeningen.

Aan het eind van de trainingsdag krijgen de ouders/verzorgers een ‘Thuisspeelhuiswerkpakket’ mee met instructies over hoe de oefeningen thuis gedaan moeten worden.

Na de dyslexie-onder-de-knie trainingsdag moeten de oefeningen elke dag gedurende 28 achtereenvolgende dagen gedaan worden, zodat de nieuwe strategieën een tweede natuur worden.  De ouders helpen het kind bij het uitvoeren van de oefeningen.
 
Eén van de essentiële standpunten van het dyslexia@bay™ / dyslexie-onder-de-knie Systeem is dat ouders de beste leerkrachten zijn voor hun eigen kinderen. Voordat kinderen naar school gaan hebben ze al heel veel vaardigheden geleerd en opgedaan, waarvan vele door directe instructie van hun ouders.

Het dyslexia@bay™ / dyslexie-onder-de-knie Systeem is daarom ontwikkeld om ouders te trainen hoe ze hun kinderen kunnen aanleren effectief te leren.