dyslexie-onder-de-knie

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Waarom dyslexie-onder-de-knie?

Hoe kan het programma helpen. icon (Click arrow to watch video) 

Het dyslexia@bayTM / dyslexie onder de knie systeem is een allesomvattend systeem wat de volgende aspecten van dyslexie aanpakt:

Het onthouden van spelling gedurende langere tijd.

Leerlingen kunnen hun spellingen niet langer dan een, drie of negen dagen onthouden. Een leerling beheerst de materie pas goed als hij of zij de spelling een maand later nog weet. Pas als zij de geleerde spelling een maand lang vast kunnen houden is er sprake van spelvaardigheid.

client 2

Moeilijkheden met het combineren van horen en spellen

Leerlingen kunnen de spelling niet combineren met het woord dat ze horen.

Mechanische leesmoeilijkheden

Leerlingen lezen zonder goed te begrijpen wat er staat.

Oogvolg moeilijkheden

Leerlingen houden hun vinger onder de zin die ze aan het lezen zijn, anders weten ze niet waar ze op de bladzijde gebleven zijn, slaan regels over, lezen dezelfde regel opnieuw, vergeten kleine woorden als ‘de’, ‘een’, ‘van’, of, in de ernstigste gevallen, klagen erover dat woorden op de bladzijde bewegen, of ze klagen erover dat hun ogen na een tijdje lezen moe zijn.

Moeilijkheden met op volgorde zetten

Leerlingen kunnen een serie/reeks van instructies niet volgen, bijvoorbeeld: ga naar je slaapkamer, pak je sloffen van onder je bed, je pyama van onder je hoofdkussen, en je leesboek van je nachtkastje en breng alles bij mij. Veel mensen met dyslexie kunnen niet meer dan twee instructies per keer onthouden en uitvoeren.

Moeilijkheden met schrijven:

Leerlingen kunnen hun gedachten niet in een logische volgorde op papier zetten en dus presteren ze op school onder hun niveau, terwijl ze het verhaal mondeling wel goed kunnen vertellen. Attentie: Niet iedereen met dyslexie zal moeilijkheden hebben in alle categorieën. Het dyslexia@bay / dyslexie onder de knie systeem is ontworpen om erachter te komen met welke problemen dit specifieke kind te kampen heeft, waarna een speciaal op hem/haar toegespitst (mentaal) oefenprogramma wordt aangeboden, met als doel een enorme verbetering in leerprestaties.

Attentie: Niet iedereen met dyslexie zal moeilijkheden hebben in alle categorieën. Het dyslexia@bay / dyslexie onder de knie systeem is ontworpen om erachter te komen met welke problemen een specifiek kind te kampen heeft, waarna een speciaal op hem/haar toegespitst (mentaal) oefenprogramma wordt aangeboden, met als doel een enorme verbetering in leerprestaties.